25-06-12

Facebook is 35 miljard dollar minder waard

zuckerberg-300x176.jpgZuckerberg is niet meer een van 's werelds 40 rijksten 

30 mei 2012 - Facebook is sinds de beursgang nog geen twee weken geleden in waarde gedaald van naar schatting 104 miljard dollar naar 61,98 miljard dollar, meldt TechCrunch. Daarmee is Mark Zuckerberg volgens Bloomberg niet langer een van de 40 's werelds rijkste mensen. Het aandeel bereikte gisteren een nieuw dieptepunt, het ging nog eens 0,5 procent naar beneden en eindigde op 28,69 dollar. Tijdens de beursgang begon de handel op 42,05 dollar per aandeel. Het dalende aandeel heeft andere socialmediasites zenuwachtig gemaakt. Zo heeft het in Rusland populaire Vkontakte de beursintroductie voor onbepaalde tijd uitgesteld.

http://www.welingelichtekringen.nl/22020-facebook-is-nu-a...

19:23 Gepost door JX1865 in Actualiteit, beurs, Facebook, Problemen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-12

Facebook koopt klachten af

Facebook sust gebruikers met 10 miljoen dollar

17.6.2012

Sociaalnetwerksite Facebook betaalt 10 miljoen dollar (circa 7,9 miljoen euro) om een klacht af te kopen van gebruikers die de site ervan beschuldigen om hun foto's en gegevens op buitensporige wijze gebruikt te hebben voor reclamedoeleinden.

 

De collectieve klacht dateert van maart 2011. Volgens de klagers gebruikte Facebook hun gegevens zonder toestemming, om reclame-inkomsten te verwerven.

Beide partijen hadden vorige maand al bekendgemaakt dat ze tot een akkoord gekomen waren, maar gaven toen geen financiële details.

Belga

20:46 Gepost door JX1865 in Actualiteit, Facebook, klachten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-12

Burgerverzet tegen nieuwe privacyregels Facebook

Scherms.jpg

De Oostenrijkse luis in de pels van Facebook, Max Schrems, roept op tot burgerverzet tegen de herziene privacyregels van de socialenetwerksite. Hij wil deze week zevenduizend stemmen inzamelen om Mark Zuckerberg tot een duidelijker beleid inzake privacy te dwingen.

Afgelopen vrijdagavond publiceerde de profielensite een herziene formulering van het beleid dat bepaalt hoe Facebook met persoonlijke data van zijn leden omgaat. Die herziening zou transparanter en eenvoudiger leesbaar moeten zijn. Het tegendeel is echter waar, meent Schrems. "Dit is geen stap voorwaarts, maar twee stappen terug", stelt hij.

Optie tot verzet

Daarom roept Schrems Facebookgebruikers op om hun protestrecht te gebruiken. Facebook biedt zijn gebruikers namelijk de optie tot verzet. Binnen een week na voorpublicatie van het nieuwe beleid moeten minimaal zevenduizend leden aangeven dat ze het er niet mee eens zijn. Het bedrijf belooft dan dat het zijn voorstel opnieuw zal herzien.

Protest aantekenen

Schrems opende daarom de site Our-policy.org. Daar laat hij zien hoe je protest aantekent. Dat is zo eenvoudig als het kopiëren van een voorgekauwde Facebookreactie. Bovendien somt de onderzoeker op welke onderdelen van het databeleid hoe zouden moeten veranderen.

Eerst vragen, dan pas doen

De kern van het betoog is dat Facebook een 'opt out'-regime hanteert. Het neemt het recht om persoonlijke gegevens van leden te gebruiken en verwerken, tenzij ze tegenstemmen. In Europa geldt echter een 'opt in'-regime: eerst vragen en dan pas doen.

Niet ongevraagd taggen in foto's

Concreet houdt dat in dat personen in foto's bijvoorbeeld niet worden getagged tenzij ze daar expliciet toestemming voor geven. Dat is nu niet het geval. Voorts stellen de demonstranten dat Facebook duidelijker moet zijn over zijn eigen rol en verantwoordelijkheden.

Vorig jaar vroeg Schrems aan Facebook om hem alle informatie op te sturen die het bedrijf over hem verzamelde in drie jaar tijd. Dat leverde hem een cd-rom op met 1.200 pagina's. De Oostenrijkse rechtenstudent gebruikt deze informatie om het gedrag van Facebook te toetsen voor de rechter en, nu ook, bij de profielensite zelf.

Luc Beernaert − 15/05/12  − Bron: emerce.nl

http://www.demorgen.be/dm/nl/5403/Internet/article/detail...

Foto: Vorig jaar vroeg Schrems aan Facebook om hem alle informatie op te sturen die het bedrijf over hem verzamelde in drie jaar tijd. Hier houdt hij het resultaat daarvan vast.

04-06-12

Internetcensuur: Skynet-klantendienst, parlementsleden, justitieminister

FreedomtoThink.jpg
Vandaag leken de problemen met onze skynetblog(s) opgelost te zijn.  Het was mogelijk om weer op een normale manier te publiceren en de commentaren op de artikels werden niet langer achtergehouden.  We schreven naar de Skynet-Klantendienst die vandaag weer op een normale manier te contacteren was. Maar er werd ook naar parlementsleden en justitieminister Turtelboom geschreven omdat de problemen een politieke achtergrond deden vermoeden.
Enkele minuten geleden werd de publicatie op http://internetcensuur.skynetblogs.be/ echter weer geblokkeerd.  Maar deze pesterijen bewijzen juist dat onze aandacht voor politieke onderwerpen zoals het dichtdekken van de kinderpornozaak Zandvoort, het gevangenisbeleid van Turtelboom en de miljardenzwendel rond Fortis, terecht is.  We zullen dan ook blijven verderwerken rond deze dossiers.

Jan Boeykens
Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

----

Brief aan de Skynet-Klantendienst

Brussel, 4 juni 2012
 
Skynet-Klantendienst
 
Mevrouw, Mijnheer,
 
Betreft: problemen met onze slynetblogs
 
Gedurende de voorbije weken waren er opnieuw ernstige problemen met onze skynetblogs.  We schreven een aantal Open Brieven om aan deze situatie een einde te maken. 
 
De problemen ontstonden tijdens de akties voor de vrijlating van Morkhoven-aktivist Marcel Vervloesem.
 
De problemen met de skynetblogs namen toe op het moment dat de vzw Werkgroep Morkhoven aan justitieminister Turtelboom vroeg om belangrijke documenten over de kinder- en peutermisbruiken in de Amsterdamse kinderkribben, aan de Nederlandse justitieminister over te maken.
 
Die toestand verergerde toen de vzw Werkgroep Morkhoven niet alleen Turtelboom's stilzwijgendheid in de zaak Vervloesem maar ook diens gevangenisbeleid in vraag stelde.  De Werkgroep gaat bijvoorbeeld helemaal niet akkoord met de recente omzendbrief van de Minister. In die omzendbrief staat dat criminelen in geval van corruptie, computercriminaliteit, bepaalde gevallen van slagen en verwondingen, van bendevorming en van diefstallen, en alle vormen van bedrog en oplichting, hun proces kunnen afkopen.
 
We ondervonden problemen met het plaatsen van commentaren en aanvullende informatie op onze berichten. Sommige commentaren bleken te zijn toegelaten, maar andere commentaren werden niet doorgezonden zodat we ze niet konden goedkeuren. Er werd dus gebruik gemaakt van een soort filter.
Onze internetverbinding werd systematisch afgebroken bij het publiceren van artikels.
Het voornoemde artikel over het feit dat deze regering geen voorrang verleent aan de bestrijding van de corruptie, werd, ongevraagd, 3 x gepubliceerd.
Eergisteren konden we niet meer inloggen zodat iedere verdere publicatie daarmee onmogelijk werd gemaakt.
Gisteren bleek het inloggen nog steeds onmogelijk. We ontvingen daarbij de volgende mededeling: 'De gebruikersnaam of het wachtwoord dat u hebt ingevuld, is ongeldig of uw account is uitgeschakeld'.
Ook het schermpje ohttp://skynetpass.skynet.be/login?auid=26&ru=http://m... was niet meer te zien.  
Gisteren lukte het ons uiteindelijk, dank zij een andere internetverbinding en nieuwe kortstondige problemen, om opnieuw in te loggen en te publiceren.
Vandaag kwamen de goed te keuren commentaren weer op een normale manier in onze mailbox terecht en is het inlog-schermpje op http://skynetpass.skynet.be/login?auid=26&ru=http://m... weer terug te zien.
 
Bij onze publicaties worden we voortdurend gecontroleerd op onze identiteit.  Het is meestal bij die controles dat de internetverbinding wordt onderbroken of een publicatie wordt geblokkeerd.
 
We hopen dat het probleem nu is opgelost en houden u verder op de hoogte.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jan Boeykens
Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven