06-03-15

Skynet problemen

probleem.jpg

Het is weer een tijdje geleden maar vandaag hadden we opnieuw een probleem bij het inloggen op onze Skynet blog(s). We schreven naar Skynet Support.

--------------------

Geachte Heer,

 
Gisteren had ik, na het inloggen, geen enkel probleem op mijn administratieve pagina met de lijst van al mijn skynetblogs.
 
Vandaag na een schrijven aan de Hoge Raad voor de Justitie in verband met de Tuchtraad voor de Justitie wat ik ondermeer op een paar skynetblogs publiceerde, kreeg ik de volgende franstalige mededelingen:
 
U vindt hieronder een lijst van al uw blogs. Klik op een van deze quicklinks op een blog te beheren.
 

Votre nom de domaine gacseneffe.be arrive à expiration : comment le renouveler?

Bonjour, 

Vous nous avez transmis la gestion de votre nom de domaine gacseneffe.be. Ce nom de domaine arrive à expiration le 3 avril prochain. 

Si vous souhaitez le conserver, nous vous invitons à prendre contact avec nous via l'email support@blogspirit.com en nous confirmant que votre email gacseneffe@gmail.com est toujours valide. 

Sans réponse de votre part, votre nom de domaine ne sera pas renouvelé et votre blog retrouvera son nom de domaine d'origine. 

Bien cordialement, 

L'équipe Skynet

Votre nom de domaine smartyzabou.com arrive à expiration : comment le renouveler?

Bonjour, 

Vous nous avez transmis la gestion de votre nom de domaine smartyzabou.com. Ce nom de domaine arrive à expiration le 6 avril prochain. 

Si vous souhaitez le conserver, nous vous invitons à prendre contact avec nous via l'email support@blogspirit.com en nous confirmant que votre email smartiesisters@hotmail.com est toujours valide. 

Sans réponse de votre part, votre nom de domaine ne sera pas renouvelé et votre blog retrouvera son nom de domaine d'origine. 

Bien cordialement, 

L'équipe Skynet

Votre nom de domaine urgentvivre.be arrive à expiration : comment le renouveler?

Bonjour, 

Vous nous avez transmis la gestion de votre nom de domaine urgentvivre.be. Ce nom de domaine arrive à expiration le 29 avril prochain. 

Si vous souhaitez le conserver, nous vous invitons à prendre contact avec nous via l'email support@blogspirit.com en nous confirmant que votre email julie.opstaele@belgacom.be est toujours valide. 

Sans réponse de votre part, votre nom de domaine ne sera pas renouvelé et votre blog retrouvera son nom de domaine d'origine. 

Bien cordialement, 

L'équipe Skynet
Ik heb echter geen domeinnamen zoals gacseneffe.be., smartyzabou.com en urgentvivre.be
 
Erop rekenende dat dit probleem snel wordt opgelost en in afwachting van uw antwoord, teken ik,
 
mvg
 
Jan Boeykens
 

 

PS. Een jaar geleden werden tijdens het maandenlang terroriseren van het gezin van de  dochter  van Marcel Vervloesem van onze vereniging Werkgroep Morkhoven, alle skynetblogs plotseling versleuteld. Dat was ook een vreemd gebeuren omdat de justitie van Turnhout die had moeten optreden op dat moment, de terreur gedoogde.  Oud-justitieminister Turtelboom antwoordde op onze klacht dat 'het principe van de scheiding der machten haar niet toeliet om tussen te komen' maar de minister had de Turnhoutse procureur Jan Poels tot kabinetschef aangesteld..
 
van:Jan Boeykens <werkgroepmorkhoven@gmail.com>
aan:support@blogspirit.com
cc:marcel vervloesem <marcelvervloesem@hotmail.com>,
Bert Maathuis <bertmaathuis@gmail.com>,
Jan Boeykens <werkgroepmorkhoven@gmail.com>,
Jan Boeykens <flamgeld@yahoo.com>,
Lampiris <we-do-reply@lampiris.be>
datum:6 maart 2015 16:41

08-04-13

Facebook: niks meer dan een ordinaire, elitaire troep

Image

8 april 2013

Facebook is een experiment begonnen waarbij gebruikers geld moeten betalen als ze een bericht willen sturen naar mensen met wie ze niet bevriend zijn. En daarbij geldt: hoe populairder de ontvanger, hoe duurder het bericht. 

Een systeem van Facebook bepaalt hoe populair de ontvanger van het bericht is. Aan de hand daarvan wordt een vergoeding bepaald. Zo kost bijvoorbeeld een berichtje aan Snoop Dogg 10,08 pond. Na betaling wordt het bericht naar de inbox van de beroemdheid gestuurd en krijgt deze daar ook een notificatie van.

Vergoedingen
Afgelopen december is het technologiebedrijf begonnen met het vragen van vergoedingen voor berichten. Het experiment is inmiddels uitgebreid naar 36 landen, waaronder Groot-Brittannië. Slechts een klein percentage van de gebruikers krijgt ermee te maken.

"Ik dacht dat dit een 1 april-grap was toen ik hier voor het eerst over hoorde", zegt multimediadeskundige Erwin Blom tegen BNR. "Dat ze geld nodig hebben kan ik me voorstellen, maar ik kan me niet voorstellen dat dit de grote melkkoe gaat worden voor Facebook. Als ik een bekende artiest was, dan had ik waarschijnlijk mijn hele pagina al aan anderen uitbesteed hebben en dan zou ik op zijn minst willen profiteren van de geldstroom die op gang kwam via dit verhaal. En ik wil ook een graantje meepikken van het feit dat er dankzij mij ook veel mensen actief zijn op Facebook'.

Voorstellen
Blom kan zich hooguit voorstellen dat mensen geld over hebben om contact te hebben met hun helden, maar dan moet er vanuit de beroemdheid wel een tegenprestatie komen. "Dan kun je zeggen: 'voor 100 euro krijg je zeker een mailtje terug van Snoop Dogg of van zijn assistent'. Nu zul je snel zien dat het verkeer stopt omdat mensen er geen geld voor over hebben."

Op zich is er niets mis mee om als Facebook extra geld te genereren, alleen is het volgens Blom logischer om diensten te bedenken waar je als gebruiker wat aan hebt. In dit geval gaat het ten koste van een ander. "Natuurlijk zullen ze aandeelhouders hebben die grotere inkomstenstromen willen zien omdat ze geld terug willen krijgen van wat ze erin hebben gestopt, maar ik denk niet dat dit de oplossing is."

http://www.bnr.nl/nieuws/tech/936899-1304/betalen-voor-fa...

28-10-12

Facebook: 'account tijdelijk onbeschikbaar'

drone_victim_in_hospital.jpg

Volgens Facebook is er 'niets aan de hand' als je de melding “Account tijdelijk niet beschikbaar” krijgt.

Maar deze uitleg is niet volledig juist.

Accounts worden door Facebook soms, bij wijze van sanctie en zonder opgave van een precieze reden, enkele dagen of zelfs weken 'tijdelijk onbeschikbaar' gesteld.

In bepaalde gevallen wordt er achteraf bijvoorbeeld medegedeeld dat een foto 'niet in overéénstemming was met de gebruikersoveréénkomst'.
Dat kan bijvoorbeeld een foto zijn van een kind dat het slachtoffer werd van een Amerikaaanse drone-aanval.

----

'Account tijdelijk niet beschikbaar als je wil inloggen op Facebook'

We ontvangen de laatste tijd steeds vaker e-mails van mensen die problemen hebben met inloggen. Veel mensen krijgen de melding dat hun “Account tijdelijk niet beschikbaar” is. Gelukkig is er eigenlijk altijd niets aan de hand.
Facebook is dan bezig met onderhoud aan (een deel) van de site of verschillende profielen worden geupdate (bijvoorbeeld de Facebook Ticker of Timeline). In dit geval zal je Facebook-profiel weer binnen een aantal uur weer helemaal beschikbaar zijn.

http://facebookblog.nl/facebook-meldingen/account-tijdeli...

Facebook en privacy op internet

mark-zuckerberg-obama.jpg

Ook zónder GPS-chip in je telefoon kan een facebookgebruiker gekoppeld worden aan een locatie. We leggen je uit hoe dit 'inchecken' door vrienden werkt en hoe je het kunt stoppen...

---

Het zal je maar gebeuren: je meldt je de laatste tijd wat vaker ziek. Op een dag word je bij de afdeling P&O geroepen. "Je bent vaak ziek, terwijl je collega's zien dat je op die dagen aan het feesten bent. Dat valt natuurlijk verkeerd." Je valt van je stoel van verbazing en vraagt wat ze bedoelen. "Je bent op die dagen dat jij je ziek had gemeld een aantal keren ingecheckt op Facebook bij horecagelegenheden. Leg eens uit: hoe dat zit?"

Nee, dit is geen fictie of toekomstmuziek. Het 'inchecken' van personen op locaties zit al een tijdje in Facebook. Pas sinds het snel populair worden van de telefoon met GPS neemt het een grote vlucht.

Meer info op:

http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicat...

Foto: Facebook-baas Marc Zuckerberg en de amerikaanse president Obama waarvan geweten is dat het goede maatjes zijn.  Zuckerberg nam deel aan de verkiezingscampagne van Obama.

10:39 Gepost door JX1865 in Actualiteit, Facebook en privacy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-12

Klantvriendelijkheid: Skynet blogs / Facebook

9a.gifBrussel, 10 juli 2012

Skynet Klantendienst

Geachte Heer,

 
Betreft: Probleem skynetblog
 
Hartelijk bedankt voor uw antwoord en voor het feit dat u zo snel werkte aan een oplossing voor het probleem.
 
Het is opnieuw mogelijk om in te loggen op onze skynetblog 'Werkgroep Morkhoven'.
Er blijft nog wel een probleem bestaan met de commentaren die reeds wekenlang worden geblokkeerd.
 
We zullen zeker melding maken van uw klantvriendelijke aanpak.
 
Eén van de zwakke punten van het wereldwijd geprezen Facebook bijvoorbeeld, is dat men nergens met zijn klachten terecht kan.

Het gebeurt dat Facebookers vaststellen dat zij niet meer kunnen inloggen of dat hun account om één of andere reden werd afgesloten, zonder dat zij weten waarom.  Pas weken nadien krijgen zij een bericht met verwijzing naar één of andere paragraaf van de toelatingsvoorwaarden dat zij niet zouden gerespecteerd hebben.
De opgegeven reden voor het nemen van de sanctie, is in de meeste gevallen niet eens correct en wordt vaak als een excuus gebruikt.

Op Facebook kan iederéén (mensen die zich op één of andere manier persoonlijk willen wreken, familieleden waarmee men overhoop ligt, politieke tegenstanders enz.) een klacht indienen tegen een Facebook-gebruiker.  Facebook neemt die klachten onmiddellijk ernstig.  
Resultaat hiervan: Je kan gedurende 3 dagen, of langer, niets meer publiceren. Je account wordt afgesloten.  De sociale omgeving of vriendenkring die je langzaam opbouwde op Facebook, wordt vernietigd. Al je posts en commentaren (waarin soms zeer veel tijd en energie werd gestoken) verdwijnen.  De groepen die je opende, verdwijnen.  Niemand weet nog hoe hij/zij je verder kan bereiken. Enzoverder.

Heel wat aktivisten die via Facebook contact met elkaar onderhielden, werden hiervan reeds het slachtoffer en het is alsof Facebook op die manier bepaalde mensen wil ontmoedigen en ze wil beletten om verder te werken.
Ik vraag trouwens mij af welk samenwerkingverband er bestaat tussen Facebook en de autoriteiten, waaronder de Justitie.
 
Een paar jaren geleden maakte ik deel uit van de Facebook groep Helen Thomas.
Helen Thomas is een Amerikaanse auteur die jarenlang lid was van het White House Press Corps.  In 2010 nam zij ontslag nadat zij op de rechten van het Palestijnse volk had gewezen.
De groep was blijkbaar ingepalmd door de zogenaamde Jewish Internet Defense Force, een uiterst rechtse zionistische vereniging die rechtsstreekse banden heeft met leden van de Israëlische regering.
Maandenlang verschenen er anti-Palestijnse berichten en foto's van vermoorde en gefolterde Palestijnen (voorzien van de meest walgelijke commentaren).
Palestijnse activisten werden voortdurend geprovoceerd. Hun posten en commentaren verdwenen of zij werden verwijderd en daarna telkens teruggeplaatst.
De provocaties gingen zover dat zelfs de Facebook identiteit en foto's van deze activisten gewoon overgenomen werden voor fake-accounts en bedriegelijke publicaties.  Er werden zelfs Facebook-foto's van vrouwelijke Palestijnse activisten in porno-collages gebruikt die dan weer dienden voor het openen van fake accounts.
Maandenlang werd er klacht ingediend bij Facebook vanwege deze praktijken. Maar Facebook ondernam niets en behandelde blijkbaar enkel de klachten tegen de Palestijnse activisten die fel reageerden.  Hun accounts en groepen werden gesloten. Hun posts en commentaren verdwenen.

Ik haalde dit voorbeeld aan om aan te tonen dat Facebook helemaal niet zo sociaal vriendelijk is als het zich voordoet en op welke wijze bepaalde mensen worden uitgesloten.  
Zoals gezegd, is er van een ernstige klachtenbehandeling geen sprake bij Facebook.
Het zogenoemde sociale netwerk kan misschien heel wat van de Skynet Klantendienst leren.

Met vriendelijke groet,

Jan Boeykens

 

 

25-06-12

Facebook is 35 miljard dollar minder waard

zuckerberg-300x176.jpgZuckerberg is niet meer een van 's werelds 40 rijksten 

30 mei 2012 - Facebook is sinds de beursgang nog geen twee weken geleden in waarde gedaald van naar schatting 104 miljard dollar naar 61,98 miljard dollar, meldt TechCrunch. Daarmee is Mark Zuckerberg volgens Bloomberg niet langer een van de 40 's werelds rijkste mensen. Het aandeel bereikte gisteren een nieuw dieptepunt, het ging nog eens 0,5 procent naar beneden en eindigde op 28,69 dollar. Tijdens de beursgang begon de handel op 42,05 dollar per aandeel. Het dalende aandeel heeft andere socialmediasites zenuwachtig gemaakt. Zo heeft het in Rusland populaire Vkontakte de beursintroductie voor onbepaalde tijd uitgesteld.

http://www.welingelichtekringen.nl/22020-facebook-is-nu-a...

19:23 Gepost door JX1865 in Actualiteit, beurs, Facebook, Problemen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-12

Facebook koopt klachten af

Facebook sust gebruikers met 10 miljoen dollar

17.6.2012

Sociaalnetwerksite Facebook betaalt 10 miljoen dollar (circa 7,9 miljoen euro) om een klacht af te kopen van gebruikers die de site ervan beschuldigen om hun foto's en gegevens op buitensporige wijze gebruikt te hebben voor reclamedoeleinden.

 

De collectieve klacht dateert van maart 2011. Volgens de klagers gebruikte Facebook hun gegevens zonder toestemming, om reclame-inkomsten te verwerven.

Beide partijen hadden vorige maand al bekendgemaakt dat ze tot een akkoord gekomen waren, maar gaven toen geen financiële details.

Belga

20:46 Gepost door JX1865 in Actualiteit, Facebook, klachten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-12

Burgerverzet tegen nieuwe privacyregels Facebook

Scherms.jpg

De Oostenrijkse luis in de pels van Facebook, Max Schrems, roept op tot burgerverzet tegen de herziene privacyregels van de socialenetwerksite. Hij wil deze week zevenduizend stemmen inzamelen om Mark Zuckerberg tot een duidelijker beleid inzake privacy te dwingen.

Afgelopen vrijdagavond publiceerde de profielensite een herziene formulering van het beleid dat bepaalt hoe Facebook met persoonlijke data van zijn leden omgaat. Die herziening zou transparanter en eenvoudiger leesbaar moeten zijn. Het tegendeel is echter waar, meent Schrems. "Dit is geen stap voorwaarts, maar twee stappen terug", stelt hij.

Optie tot verzet

Daarom roept Schrems Facebookgebruikers op om hun protestrecht te gebruiken. Facebook biedt zijn gebruikers namelijk de optie tot verzet. Binnen een week na voorpublicatie van het nieuwe beleid moeten minimaal zevenduizend leden aangeven dat ze het er niet mee eens zijn. Het bedrijf belooft dan dat het zijn voorstel opnieuw zal herzien.

Protest aantekenen

Schrems opende daarom de site Our-policy.org. Daar laat hij zien hoe je protest aantekent. Dat is zo eenvoudig als het kopiëren van een voorgekauwde Facebookreactie. Bovendien somt de onderzoeker op welke onderdelen van het databeleid hoe zouden moeten veranderen.

Eerst vragen, dan pas doen

De kern van het betoog is dat Facebook een 'opt out'-regime hanteert. Het neemt het recht om persoonlijke gegevens van leden te gebruiken en verwerken, tenzij ze tegenstemmen. In Europa geldt echter een 'opt in'-regime: eerst vragen en dan pas doen.

Niet ongevraagd taggen in foto's

Concreet houdt dat in dat personen in foto's bijvoorbeeld niet worden getagged tenzij ze daar expliciet toestemming voor geven. Dat is nu niet het geval. Voorts stellen de demonstranten dat Facebook duidelijker moet zijn over zijn eigen rol en verantwoordelijkheden.

Vorig jaar vroeg Schrems aan Facebook om hem alle informatie op te sturen die het bedrijf over hem verzamelde in drie jaar tijd. Dat leverde hem een cd-rom op met 1.200 pagina's. De Oostenrijkse rechtenstudent gebruikt deze informatie om het gedrag van Facebook te toetsen voor de rechter en, nu ook, bij de profielensite zelf.

Luc Beernaert − 15/05/12  − Bron: emerce.nl

http://www.demorgen.be/dm/nl/5403/Internet/article/detail...

Foto: Vorig jaar vroeg Schrems aan Facebook om hem alle informatie op te sturen die het bedrijf over hem verzamelde in drie jaar tijd. Hier houdt hij het resultaat daarvan vast.

04-06-12

Internetcensuur: Skynet-klantendienst, parlementsleden, justitieminister

FreedomtoThink.jpg
Vandaag leken de problemen met onze skynetblog(s) opgelost te zijn.  Het was mogelijk om weer op een normale manier te publiceren en de commentaren op de artikels werden niet langer achtergehouden.  We schreven naar de Skynet-Klantendienst die vandaag weer op een normale manier te contacteren was. Maar er werd ook naar parlementsleden en justitieminister Turtelboom geschreven omdat de problemen een politieke achtergrond deden vermoeden.
Enkele minuten geleden werd de publicatie op http://internetcensuur.skynetblogs.be/ echter weer geblokkeerd.  Maar deze pesterijen bewijzen juist dat onze aandacht voor politieke onderwerpen zoals het dichtdekken van de kinderpornozaak Zandvoort, het gevangenisbeleid van Turtelboom en de miljardenzwendel rond Fortis, terecht is.  We zullen dan ook blijven verderwerken rond deze dossiers.

Jan Boeykens
Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

----

Brief aan de Skynet-Klantendienst

Brussel, 4 juni 2012
 
Skynet-Klantendienst
 
Mevrouw, Mijnheer,
 
Betreft: problemen met onze slynetblogs
 
Gedurende de voorbije weken waren er opnieuw ernstige problemen met onze skynetblogs.  We schreven een aantal Open Brieven om aan deze situatie een einde te maken. 
 
De problemen ontstonden tijdens de akties voor de vrijlating van Morkhoven-aktivist Marcel Vervloesem.
 
De problemen met de skynetblogs namen toe op het moment dat de vzw Werkgroep Morkhoven aan justitieminister Turtelboom vroeg om belangrijke documenten over de kinder- en peutermisbruiken in de Amsterdamse kinderkribben, aan de Nederlandse justitieminister over te maken.
 
Die toestand verergerde toen de vzw Werkgroep Morkhoven niet alleen Turtelboom's stilzwijgendheid in de zaak Vervloesem maar ook diens gevangenisbeleid in vraag stelde.  De Werkgroep gaat bijvoorbeeld helemaal niet akkoord met de recente omzendbrief van de Minister. In die omzendbrief staat dat criminelen in geval van corruptie, computercriminaliteit, bepaalde gevallen van slagen en verwondingen, van bendevorming en van diefstallen, en alle vormen van bedrog en oplichting, hun proces kunnen afkopen.
 
We ondervonden problemen met het plaatsen van commentaren en aanvullende informatie op onze berichten. Sommige commentaren bleken te zijn toegelaten, maar andere commentaren werden niet doorgezonden zodat we ze niet konden goedkeuren. Er werd dus gebruik gemaakt van een soort filter.
Onze internetverbinding werd systematisch afgebroken bij het publiceren van artikels.
Het voornoemde artikel over het feit dat deze regering geen voorrang verleent aan de bestrijding van de corruptie, werd, ongevraagd, 3 x gepubliceerd.
Eergisteren konden we niet meer inloggen zodat iedere verdere publicatie daarmee onmogelijk werd gemaakt.
Gisteren bleek het inloggen nog steeds onmogelijk. We ontvingen daarbij de volgende mededeling: 'De gebruikersnaam of het wachtwoord dat u hebt ingevuld, is ongeldig of uw account is uitgeschakeld'.
Ook het schermpje ohttp://skynetpass.skynet.be/login?auid=26&ru=http://m... was niet meer te zien.  
Gisteren lukte het ons uiteindelijk, dank zij een andere internetverbinding en nieuwe kortstondige problemen, om opnieuw in te loggen en te publiceren.
Vandaag kwamen de goed te keuren commentaren weer op een normale manier in onze mailbox terecht en is het inlog-schermpje op http://skynetpass.skynet.be/login?auid=26&ru=http://m... weer terug te zien.
 
Bij onze publicaties worden we voortdurend gecontroleerd op onze identiteit.  Het is meestal bij die controles dat de internetverbinding wordt onderbroken of een publicatie wordt geblokkeerd.
 
We hopen dat het probleem nu is opgelost en houden u verder op de hoogte.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jan Boeykens
Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

03-05-12

Milieuvergiftiging: in water oplosbare zware metalen

hout.jpgHet bijgevoegd filmpje gaat over de verspreiding van chroom VI.
Nagenoeg de hele wereld is er al, via de houtimpregneerbedrijven mee vergiftigd.
 
Daarbovenop is er arseenzuur dat nog gevaarlijker is. Een maal in je leven daarvan een molocuul binnenkrijgen kan al kanker veroorzaken. Deze stoffen zijn namelijk genotoxisch carginogeen.    
 
 
Bekijk deze berekening maar eens dan weet je hoeveel slechts een kuub van dat hout aan (drink)water voor altijd vergiftigt.
 
 
en deze link
 
 

Men heeft dus te maken met een wereldwijd probleem.

Ook op andere gebieden wordt het milieu en de gezondheid van de wereldbevolking steeds meer en meer bedreigd.  Reeds nu sluipt het nuclaire gif uit de Japanse kerncentrales die door de jongste aardbeving werden getroffen, over de stranden van Californië.

Zie deze link: http://www.veteranstoday.com/2012/05/01/fukushima-primed-...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende